Reportažų ciklas “Išvogta Lietuva“

Posted: 2011/11/21 in Lietuva, Lietuvos padugnės

Būkime vieningi

2011-11-20 Korupcijos Klaipėdoje nėra. Taip galėtų pasakyti tik tas, kuris joje nėra buvęs. Klaipėdos tarybos posėdyje spalio 27 dieną buvo sprendžiamas vienintelės Klaipėdoje likusios vaikų stovyklos “Žuvėdra“ likimas. Teritorijos planavimo užsakovas – bendrovė „Kopų žuvėdra“ buvusios vaikų stovyklos plote planuoja sukurti naują rekreacinės paskirties objektų bei privačių namų kvartalą.

Apie stovyklą: Žuvėdros poilsiavietė – puiki vieta poilsiui, sportui ir pramogoms. Čia galima organizuoti šeimų ar firmų šventinius renginius, įvairias pramogas, organizacijų sąskrydžius, o taip pat ir sporto stovyklas. Įsikūrusi pušyne, ant Baltijos jūros kranto, puikioje Pajūrio regioninio parko dalyje – Giruliuose. Atstumas iki Klaipėdos miesto centro vos 4 km ir tik 50 metrų iki jūros. Poilsiautojai gyvena 3-6 vietų mediniuose namukuose (viso 300 vietų). Čia galite išskleisti ir savo palapines. Poilsiavietėje yra bendri dušai su šiltu vandeniu, lauko prausyklos ir lauko tualetai, automobilių stovėjimo aikštelė. Poilsiavietės teritorija yra aptverta ir saugoma. Maitinimas poilsiavietės valgykloje yra 3 kartus per dieną taip pat yra nedidelis baras, kuriame galima užkąsti ir atsigaivinti šaltais gėrimais bei ledais. Aktyvaus poilsio mėgėjams įrengtos krepšinio, tinklinio, mini futbolo aikštelės. Tokia informacija puikuojasi “Žuvėdros “tinklalapyje http://www.zuvedra-giruliai.lt/

Tarybos posėdžio metu, kai buvo balsuojama dėl stovyklos likimo , tarybos narys Vytautas Čepas pasakė: “aš žinau kas tą stovyklą privatizavo tik nesakysiu“.

Girulių miško plotelis, kur anksčiau kelis dešimtmečius veikė pionierių stovykla, virto prestižinių namų bendrija „Gintaro krantas“. Taip vadinosi ir anksčiau čia buvusi stovykla, tačiau dabar iš jos likęs vien pavadinimas. Aštuoniolika prabangių kotedžų pastatyti prie pat Girulių visuomeninio paplūdimio, rekreacinėje Klaipėdos zonoje.  Tai, kas buvo patogu vaikų poilsiui, – prie pat esantis paplūdimys ir jūra, dabar skirta keliolikos kotedžų gyventojams. Visiems kitiems Lietuvos gyventojams šis pajūrio kampelis yra uždraustoji zona, užrakintais vartais.

Tai buvusios Klaipėdos apskrities viršininkės Virginijos Lukošienės palikimas. Ištikima socialdemokratų bendražygė nenuskriaudė ir savęs: palikdama solidų postą ji jau turėjo dailų namelį Giruliuose, Skautų gatvėje Nr. 32, kur V.Lukošienei valdant apskritį buvo įkurtas ir tvora aptvertas rezervatas pajūrio turtingiesiems. Jai sutikus šis valstybei priklausantis sklypas 99 metams išnuomotas kotedžus pastačiusiai bendrovei.

 

Tačiau kotedžų savininkai neilgai mokėjo valstybei mokesčius. 2008 metų liepą kurortinėje zonoje esanti valstybinė žemė jiems buvo parduota. Žemė Giruliuose, Skautų gatvėje, parduota kotedžų savininkams tada, kai Klaipėdos apskričiai vadovavo Vytautas Rinkevičius, kuris ir pats turi interesų šiame kvartale. Skautų gatvės 24-asis namas įregistruotas jo uošvės, 76 metų rietaviškės Stasės Gailienės, vardu. Suprantama, kodėl V.Rinkevičius skubėjo parduoti valstybinę žemę uošvei ir kaimynams, kol dar buvo nesibaigusi jo kadencija apskrityje.

Taigi, mieli Klaipėdos ir visos Lietuvos gyventojai, taip yra naikinama mūsų Lietuva ir mūsų vaikų ateitis. Tarybiniais laikais Lietuvoje prie jūros buvo 14 vaikų stovyklų, dabar veikia tik “Žilvitis“ ir “Pasaka“ priklausančios Klaipėdos rajono savivaldybei. Šventojoje veikia “Energetiko“ bei Palangoje esanti “Raganės“ stovykla. Klaipėdoje nebėra vaikų? Ar norime, jog jų nebeliktų?

Parašykite komentarą