Matrica

Posted: 2011/12/07 in Big Brother

Ar jus žinote, kad Facebook pakeičia „cookie“ failus, atsirandančius išėjus iš „Facebook“ puslapio. Šiuose failuose yra visa jūsų informacija, kuri reikalinga prisijungimui prie FB. Tai leidžia FB specialistams renkant informaciją atskirti vieną vartotoją nuo kito. Savo FB puslapyje paspaudęs mygtuką „Atsijungti“, vartotojas iš tiesų lieka prisijungęs – tiesiog vieni „cookie“ failai keičiami kitais, sudarydami atsijungimo iliuziją. FB renka visą juos dominančią informaciją – kokiose interneto svetainėse jus lankotės, kokiais serveriais naudojatės ir kur yra jūsų mobilioji prieiga.

 

Komentarai
  1. Kovaldas parašė:

    Na ir kas.
    Labai jau didelis skirtumas, kad kažkas žino mano naršymo istorija. Tegul turi.
    Surinkę duomenis iš 500mln. narių sukurs dar viena algoritmą reklamai prakišt. Kaip tas įtakoja kėkvieno žmogaus asmeninį gyvenimą? Niekaip.
    Paranoja nėra sveikas dalykas, susireikšminimas taip pat.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s